Skip to main content
  • Social Profil

VBC’s arrangementer og sociale profil

VBC går meget op i, at spillerne har det socialt godt sammen. Det har vi heldigvis nogle gode trænere, der sørger for til træningerne. Klubben har også som mål at få børnene til interagere socialt med dem på de andre træninger.

Det sker ved, at vi i løbet af året har en del sociale arrangementer som klubture, fælles deltagelse i turneringer, hyggearrangementer og meget mere. Det kan der alt sammen læses mere om herunder.

Klubture

VBC har to årlige klubture, som begge går til turneringer i det jyske. Til LBS i Fredericia, som ligger i september/oktober, og til Ikast den første weekend i marts.

Der spilles ikke kun kampe, - der er også masser af socialt samvær. F.eks. er der ved LBS badeland og lege om aftenen, når spillerne er færdige med deres kampe, og i Ikast er der børnediskotek.

VBC plejer at være mellem 35-55 børn afsted på turene + trænere og forældre.

Familieturnering

Familieturneringen er af de helt store højdepunkter for børnene i efteråret. Børnene stiller op med et familiemedlem i turneringen og spiller mod de andre VBC-spillere og deres familiemedlemmer. Deltagerne bliver opdelt i 3 rækker efter niveau, så alle er sikret fair kampe.

Mandehørm og pigesjov

Hvert år bliver der afholdt ”mandehørm” og ”pigesjov” for henholdsvis drengene og pigerne i ungdomsafdelingen. Der bliver spillet badminton, men der sker også en hel masse andet skæg og ballade.

Det er arrangementer, som børnene snakker om længe efter.

Klubfest, banko og foredrag

Hvert år afholder klubben et bankoarrangement og en klubfest for hele klubben og forældre til børnene. Der plejer at deltage 70-80 mennesker. Banko ligger normalt i januar og klubfesten i marts.

Vi stræber også efter hvert år at afholde et foredrag for forældre om coaching, så forældrene bliver bedre til at hjælpe deres børn som badmintonforældre. Der bliver også afholdt andre foredrag om skadesbehandling, badminton og kost, selvstændig træning m.m.

Klubmesterskaberne

Sæsonen afsluttes med klubmesterskaberne. Her spilles de indledende kampe til træningerne, mens de afgørende kampe bliver afviklet en lørdag – samme dag som seniorerne spiller deres finaler. Finaledagen er altid en festlig dag for både børn og voksne.

Turneringer og skoler

VBC afholder den første weekend i januar en turnering for U9, U11 og U13 CD, hvilket er en god mulighed for at prøve kræfter med en rigtig turnering. Det plejer at være stor succes med omkring 90-100 tilmeldte, hvoraf ca. 20 er fra VBC.

Derudover afholder vi hen over året flere begynderturneringer for de 6-12 årige, hvor børn, som er nye i sporten, kan prøve at spille turnering sammen med andre nye spillere. Der kommer både spillere fra VBC og fra andre klubber.

I alle ferierne afholder vi badmintonskoler. Badmintonskoler er 9-15 hver dag og varer 2-3 dage. Det giver børnene mulighed for at kunne spille badminton i ferierne og træne med spillere udefra, da spillere fra alle klubber er velkomne. Vi afholder 6-7 badmintonskoler om året fordelt på forskellige niveauer (begynder, CD og AB spillere).

Vi har desuden i klubben et turneringsudvalg, som hver sæson foreslår 6-8 turneringer. Det er turneringer, hvor så mange som muligt fra klubben kan deltage. Turneringsudvalget sørger også for tilmelding. Mange af vores spillere er så vilde med at spille tunreringer, at de også vælger selv at tilmelde sig yderligere turneringer.

Holdkampe

Vi har i VBC hvert år omkring 10 hold tilmeldt Københavns holdturnering, hvor spillerne ca. 7 gange om året kommer ud og spiller holdkampe mod andre klubber.

Når det er på hjemmebane, er der altid sodavand til alle spillere efter kamp. Børnene plejer at elske holdkampene, både fordi det er sjovt at spille mod andre, og fordi det sjovt at være sammen med sine kammerater uden for træningen.

Målet er selvfølgelig altid sejr til VBC, men allervigtigst er det nu at have det rart sammen.

Spil og Spis

Spil og Spis er et koncept, hvor man kommer ned i VBC med sin familie og spiser noget mad, og så er hallen åben for fri leg og hygge. Børnene hygger sig i hallen med hinanden, og forældrene hygger sig i cafeteriet og lærer hinanden at kende.

Det koster normalt 25-50 kr at være med. Det er frivillige fra klubben, der vælger at stå for det og lave maden. Det er normalt fra kl 18:30 til 22:00. Vi er mellem 60 og 100 mennesker til Spil og Spis, og det er altid en fest for alle.

Spil og Spis bliver afholdt ca. 5 gange i løbet af en sæson.