Skip to main content
  • Valby Badminton Club

Om VBC

Valby Badminton Club (VBC) ligger på Skellet 30 i Valby. Klubben er privatejet og råder over en hal med tre baner. VBC er en ambitiøs breddeklub, som rummer alle typer af spillere både i ungdoms-, senior- og veteranafdelingen. Klubbens formål er at fremme talentet hos medlemmerne, men vi lægger stor vægt på, at der overalt i klubben er et godt socialt netværk.

Der er i dag cirka 400 medlemmer i klubben.

Vores træningssteder er

VBC - Skellet 30, Valby

KFIU-hallen - Knuthenborgsvej 24, Valby

Skriv til os

Vælg nedenfor hvem du ønsker at kontakte.

Vores Bestyrelse

Valby Badminton Club's bestyrelse består af 8 bestyrelsesmedlemmer. Hele bestyrelsen arbejder frivilligt og bliver valgt ind på vores årlige generalforsamling, som afholdes i april.

Bestyrelsen består af:

  • Anders Bach (formand)
  • Maria Breüner (kasserer)
  • Teis Nielsen (ungdomsformand og baneudlejning)
  • Martin Riemer Goldschmidt (spillerudvalgsformand)
  • Jesper Juul Windahl (sponsoransvarlig)
  • Allan Nygaard
  • Camilla Kjær
  • Michael Dreyer

VBC's Historie

Valby Badminton Club (VBC) er en af Danmarks ældste badminton klubber. På initiativ af daværende redaktør W. Winkelman indkaldte Valby Bladet den 20. januar 1933 til offentligt møde tre dage senere i Ungdomshjemmet på Skolegade. På dette møde blev VBC stiftet med lærer Kr. Madsen som klubbens første formand.

De første tre år af klubbens levetid spillede man flere forskellige steder i nærområdet. Fast inventar i datidens badmintontaske var et stykke kridt til at tegne banen op med. Mange steder manglede banen en smule i længden, men så kridtede man banen op ad væggen i stedet. Den 11. november 1936 indviede VBC sin egen badmintonhal med to baner på Skellet 30, som bl.a. var finansieret af folkeaktier til 50 kroner stykket. Det gav selvfølgelig en betydelig forbedring af spilleforholdene. I 1979 overtog klubben hallen, som den stadig ejer den i dag, og i efteråret 1980 blev hallen udvidet fra to til tre baner med klublokale og omklædningsrum.

Talenter i VBC

Valby Badminton Clubs medlemsliste har talt mange dygtige badmintonspillere gennem årene. Blandt andre kan nævnes Palle Granlund og ikke mindst Kirsten Thorndahl. Kirsten Thorndal har vundet All England 11 gange - to af gangene som VBC-spiller.

Det største talent Valby Badminton Club har fostret, er Lene Køppen, som startede sin badminton karriere i VBC i en alder af 13 år. Otte år og et dansk mesterskab senere skiftede hun i 1974 til Danmarks dengang førende badmintonklub, Gentofte BK. I 1977 blev Lene Køppen verdensmester i både damesingle og mixdouble (med Steen Skovgaard) og var desuden i singlefinalen ved All England i 1977 og 1981, mens Lene Køppen i 1979 og 1980 strøg helt til tops og vandt den prestigefyldte engelske turnering.

Fra 1939-1987 var Valby Badminton Club vært for en af Danmarks mest prestigefyldte turneringer VBC Open, som tiltrak både udenlandske spillere og hele den hjemlige elite. Finalerne blev sågar vist på tv.

VBC i dag

Er du barn eller ung, og har du lyst til at prøve at spille badminton, kan du kigge forbi hallen en træningsdag og få en snak med træneren eller kontakte vores ungdomsformand per mail.

VBC's seniorafdeling tilbyder spillemæssige udfordringer til spillere på alle niveauer og hyggelige stunder for vores medlemmer.

Vi har også en rigtig hyggelig og velkørende veteranafdeling.